Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Даная за живот" внесе в МС близо 12 000 подписа с искане за реформи в детското здравеопазване

Гражданската инициатива „Даная за живот” внася в Министерския съвет исканията за 6 конкретни спешни реформи в детското здравеопазване.
Снимка: БТА

Година след смъртта на 15-годишната Даная Кулева в болница "Пирогов" нейната майка Ани Стоянова и съмишленици поискаха от държавата спешни реформи в детското здравеопазване. Те внесоха близо 12 000 подписа в подкрепа на исканията в Министерския съвет.

Сред тях са - изграждане на електронна система за насочване на родители към подходящи за децата им болници и лекари,  задължително продължаващо обучение за всички медицински специалности. 

"Огромните липси в здравеопазването убиват. Тази гражданска инициатива може да сложи началото на една истинска реформа и промяна, за да може тези спасяеми животи да бъдат спасявани… Неслучайно ще внесем подписката и в Министерския съвет, и в Министерството на здравеопазването, и в Народното събрание. Част от точките касаят действия, свързани с изпълнителната власт. Част от точките касаят законодателни промени и силно се надяваме, вярваме и няма да се откажем, докато не видим резултат всяка една от тях", казаха Ани Стоянова и Кремена Кунева от гражданската инициатива "Даная за живот" при внасянето на подписка в подкрепа на искания за спешни реформи в детското здравеопазване. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна