Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецов: 2 млн. лв. са събрани за 2 дни заради поправката за платени данъци преди изповядване на сделка

Снимка: БГНЕС

Два милиона лева са постъпили за два дни в бюджета от събрани задължения при изповядване на сделки при нотариуси. Това съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов в родопското село Славейно. Според новата поправка сделка се изповядва при нотариусите само при платени данъци:

"Мога да кажа, че за 2 дни след въвеждане на това изискване имаме увеличение с 2 милиона лева. Само от тази поправка бяха постъпили от събрани задължения".

Спецов подчерта, че няма притеснения за приходната част в държавата: 

"Сега завършват кампаниите по подаване на годишните декларации на физическите лица, а до 30 юни - и на юридическите лица. Оттам нататък вече имаме и други контролни производства по събираемостта, но, като генерален извод, нямам притеснения по отношение на изпълнението на плана"

Славейно е център на най-голямата горовладелска кооперация в страната. Един от големите данъкоплатци от района е 100-годишният Димитър Кавгазов, който днес беше награден:

"Най-първо данъците се плащат. Като дойде нова година - всички данъци. Който има - плаща. Така съм свикнал от времето".

"Това е достойна постъпка, достойно поведение и такива граждани трябва да се уважават. Това са пример за всички нас", каза Спецов. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени