Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барикадиралият се полицай от Пловдив вече е в затвора

Венцислав Караджов
Снимка: БГНЕС

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си.

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната присъда и която непрекъснато през нощта е била в контакт по телефона с него, разказа на излизане от следствения отдел преди отвеждането на бившия полицай към затвора, че около 4:30 ч. сутринта след последния им разговор бившият полицай е направил неуспешен опит да се обеси. 

"Той известно време е лежал на пода у дома си, докато се освести, и това го е приел като знак на съдбата, че не трябва да приключва със себе си, а трябва да се предаде доброволно", обясни тя.

Вечерта и през цялата нощ домът на Караджов беше обсаден от полицаи, жандармеристи и барети от Отряда за тероризма от столицата заради предупрежденията му, че има оръжие и взривни вещества.

Очевидно е блъфирал, подчерта адвокат Тошкова, която каза, че е станало ясно, че бившият полицай е разполагал с туба бензин.

Малко преди 6.00 часа тази сутрин Караджов е склонил да бъде изведен без съпротива. Той вече е в Пловдивския затвор, където ще излежава доживотната си присъда за убийството на родителите му преди осем години. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени