Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия повали носителя на Купата

Снимка: БТА

Игралият повече от едно полувреме с 10 футболисти отбор на Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите.

Още в петата минута столичани излязоха напред в резултата, когато Иван Минчев изведе на голова позиция Тони Тасев и той реализира десетия си гол през сезона. Превъзходството на "белите" продължи и в седмата минута домакините стигнаха до нова голова възможност. Матвей Игонен сгреши при изнасянето на топката, като тя беше отнета от Иван Минчев, който нанесе удар от близо 20 метра. Шутът беше избит от естонския вратар, но Минчев достигна първи до топката и би от малък ъгъл, но Игонен отново изби.

Славия натисна в следващите минути и достигна до второ попадение. Тони Тасев пусна към Иван Минчев, който центрира за Венцислав Керчев и защитникът вкара за 2:0. След точно половин час игра Ботев получи правото да изпълни дузпа, след като Денислав Александров спъна Кристиан Нвачукву в наказателното поле. Мартин Секулич уцели десния страничен стълб, топката се отклони в тялото на Мартин Георгиев и Секулич с късмет от близка дистанция реализира почетен гол за гостите, които играха в експериментален състав.

В 40-ата минута Славия остана с човек по-малко на терена, след като десният бек Георги Търтов влезе остро в краката на Нвачукву и след намеса на ВАР получи директен червен картон. Това принуди треньора на софиянци Златомир Загорчич да направи смяна още преди почивката, като в дясната част на защитата влезе Ерол Дост, който замени Кристиян Стоянов.

След почивката играта беше двуостра. В 56-ата минута Минчев центрира, но попадението на Виктор Генев беше отменено заради засада след намесата на видео асистент реферите. В 67-ата минута влезлият като резерва Галин Иванов шутира силно от фаул, но вратарят Даниел Кайзер изби топката. Девет минути по-късно удар на Константинос Балоянис срещна гредата на вратата, пазена от Светослав Вуцов, но в 78-ата минута Владимир Николов със самостоятелен пробив направи резултата 3:1.

Седем минути преди изтичане на редовното време Ехидже Укаку проби и центрира, като топката се отклони в крака на Керчев и срещна лявата греда зад национала Вуцов.

След тази победа Славия остана на десето място в класирането с актив от 43 точки, докато Ботев (Пловдив) има два пункта повече на осмата позиция.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна