Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиодеца, Красимир Милетков и Васил Петров празнуват в навечерието на Първи юни

Снимка: Ани Петрова, БНР

В навечерието на Деня на детето Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова ще отпразнува с концерт 70-годишнината на автора на любими музикални произведения за малки и големи Красимир Милетков. Събитието ще се състои на 28 май, вторник, от 19:00 ч. в Първо студио на БНР. В концерта ще участват ученици от НМУ "Любомир Пипков", а специален гост ще е Васил Петров.

Вокална група „Радиодеца“

Любими детски песни от Красимир Милетков ще изпълнят най-малките певци на БНР. Сред тях е обичаната "Жаба жабурана", както и "Златни букви" и "Ден на будителите". Композиторът лично ще акомпанира на рояла на "Честит рожден ден" и ще изпълни соловата си пиеса "Боряно, Борянке". В изпълнение на клавирно дуо с Павлина Радионова за първи път в Първо студио ще прозвучи "Шопски диптих" за четири ръце.

Още много детски песни като "Моето семейство", "Дядо и аз" , "С татко ще лепим тапети", "Влюбен" и др. ще звучат в Първо студио на БНР.


Васил Петров ще изпълни две песни на Милетков в аранжименти на Живко Петров и Ангел Заберски. "Моя бъди сега" и "Да си върнем любовта" са неизменна част от репертоара на певеца и ще прозвучат отново с послание за вяра, обич и детска радост.

Композиторът Красимир Милетков

Инструменталните пиеси на Милетков са вдъхновени от фантастични герои, истории и приказки, както и от българския фолклор. Талантливи ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков" ще изпълнят на концерта най-обичаните от тях.  Клавирните пиесите ще представят ученици от класовете на д-р Богдан Иванов, Даниела Васкова, Дарина Кантарджиева, Милена Павлова, Любов Шишева и Анна Тодорова, а произведения за флейта  и цигулка – от класовете на Явор Желев и  Евгени Николов.

 Билети в Рекламно-информационния център на БНР, бул. Драган Цанков №4 и в мрежата на eventim.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени