Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ: Програмите на БНР "Хоризонт" и "Христо Ботев" спазват условията на лицензиите си

Снимка: БГНЕС

Програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР спазват стриктно условията на индивидуалните си лицензии. Това показва доклад на Дирекция "Мониторинг и анализи" на Съвета за електронни медии, който бе приет на днешното заседание на електронния регулатор. 

СЕМ е направил проверка за спазване на условията в индивидуалната лицензия за доставяне на радиоуслуга на програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на българското национално радио. Периодът на наблюдение е от 25 март до 7 април.

За хоризонт новините с регионална тематика са между 11 и 13% на ден каза Зорница Гюрова от дирекция "Мониторинг и анализи" на СЕМ:

"Детски и младежки предавания в "Хоризонт" трябва да бъдат не по-малко от 1% от седмичното програмно време, като тематиката също се реализира в рамките на актуалните предавания. Отчетените резултати показват 1.8% за първата седмица и 1.3% - за втората седмица".

Програма "Христо Ботев" също изпълнява изискванията:

"Културните, научните, религиозни и други предавания в програма "Христо Ботев" трябва да са не по-малко от 40% от седмичното програмно време. Мониторингът отчита 56%, а за втората седмица - 56.29%", каза Гюрова.

Членът на СЕМ Симона Велева подчерта добрата работа в "Христо Ботев":

"Действително има в последно време доста иновативни и атрактивни форми за хора с увреждания. Направили са подкаст на български жестов език, което е страхотно".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени