Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава събирането на средства в инициативата "Подари една мечта"

Минало издание на инициативата „Подкрепи една мечта“
Снимка: Facebook /Подкрепи една мечта

Продължава набирането на средства в инициативата на президента "Подкрепи една мечта". До момента са събрани близо 90 хиляди лева от дарения. Средствата са за стипендии за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип, които са приети да учат в университет или в колеж.

Финансова помощ получават и ученици от 12 клас, които имат отличен успех. Почти половината от 80-те зрелостници, които участват в инициативата тази година ще продължат образованието си в университет или в колеж.

Да успее и да помогне – това са най-големите мечти на Гергана Георгиева. Тя е на 19 години. Надява се, че трудните моменти вече са зад гърба ѝ. Последните 9 години Гергана, брат й и сестра й живеят в центрове за настаняване на деца от семеен тип.

"Като гледам назад, най-трудното нещо, което беше като бяхме в първия дом. Защото  не можех да излизам с приятели, не можех да имам приятели. Обичам да общувам с хората, обичам да се смея, да разсмивам хората, да ги правя щастливи", споделя тя.

Гергана е завършила Националната финансово-стопанска гимназия в София. Иска да продължи образованието си в Университета за национално и световно стопанство, специалност "Финанси".

Ще кандидатства за стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“. Тя е насочена към младежи от специализирани институции и им помага с информация как да си намерят работа или да продължат обучението си във висше училище или в професионален колеж.

"Чакам резултатите от матурите и дипломата ми е над 5,90", казва още Гергана.

Освен, че ще учи, тя започва работа в одиторска фирма.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени