Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фарадж потвърди, че ще се кандидатира на общите избори

Найджъл Фарадж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания Найджъл Фарадж потвърди, че ще се кандидатира на общите избори. Само преди дни той заяви, че няма да се кандидатира, но сега не само, че промени мнението си, но взе и решение да оглави крайнодясната партия „Реформирай Обединеното кралство“.

В изявление за медиите Найджъл Фарадж заяви: „Взех решение, промених мнениетоси си, позволено е“. 

Малко по-рано лидерът на „Реформирай Обединеното кралство“ Ричард Тайс заяви, че е поканил Найджъл Фарадж, който е неин почетен председател, да оглави партията. Фарадж потвърди също, че е приел поста и че ще бъде начело на партията за поне пет години напред. 

Фарадж се кандидатира от Клактън в графство Есекс, което повечето хора гласуваха навремето за Брекзит. По повод на направения завой Найджъл Фарадж допълни, че просто „не може да обърна гръб на народната армия, на онези милиони хора, които са го последвали и са му повярвали, въпреки ужасяващите неща, които са се говорели за него“. 

Той критикува консервативното правителство, че е позволило на 2,4 милиона души да се заселят на Острова през последните две години, а това е предателство за милионите, гласували за Брекзит. Консерватори вече коментираха, че Фарадж прави точно това, което лидерът на лейбъристите Киър Стармър иска от него да направи – да му разпише празен чек за повторно присъединяване на Обединеното кралство към ЕС.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени