Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След бурята: Селища без ток във Великотърновско, шофьор на камион загина при катастрофа

Снимка: Здравка Маслянкова

Пороен дъжд с гръмотевична буря и градушка се изля тази вечер над Великотърновска област. Има паднали дървета и селища без ток.

Градушка с големина на лешник е паднала тази вечер в горнооряховското село Първомайци, сигнализираха в социалните мрежи жители на селото.


Пожарникари отстраняват нападали дървета в пет различни района на Велико Търново, както и в павликенското село Върбовка. Няма пострадали  хора и нанесени материални щети на автомобили, заявиха за БНР от ОДМВР.

Без ток са няколко големи села в региона, сред които Поликраище и Беляковец.

По данни на метеорологичната станция във Велико Търново за един час тази вечер в областният център падналият валеж е 16,4 литра на квадратен метър.

Във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец имаше залети улици. Водата постепенно се отича.

Остава затворен пътят между Дебелец и село Плаково. Тази вечер там се обърна камион, натоварен с дърва. Водачът е загинал, обходният път е през Килифарево, съобщи за БНР говорителят на ОД на МВР във Велико Търново Мариана Христова.

„По необясними и неизяснени към момента причини водачът е загубил управление, излязъл е от пътното платно и е паднал в страни от пътя през мост. Водачът е починал на място. Нямало е други пътници в автомобила. Няма и други насрещно движещи се автомобили, пострадали при произшествието. Образувано е досъдебно производство, причините тепърва ще се изясняват“, заяви Христова.


Бурята причини сериозни щети и в Ловешко, където бяха затворени пътища и беше нарушено електрозахранването.

Към 21 часа обстановката постепенно се нормализира.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени