Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалист на трева ще бъде съперник на Григор Димитров на тенис турнира в Куинс

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС

Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на българина Григор Димитров в първия кръг на турнира на трава в Куинс Клъб в Лондон, който главният подгряващ преди "Уимбълдън".

Поставеният под номер 3 в схемата Димитров нямаше особен късмет при жребия, тъй като 35-годишният Манарино е тесен специалист в играта на трева, като две от петте му титли са спечелени именно на тази настилка. Той има и още три загубени финала на тревни кортове. Последният му триумф пък бе на турнира "София Оупън" в зала в края на миналата година.

Добрата новина за българина е, че в петте си мача до момента срещу французина има пет победи. Всички двубои обаче са били на твърда настилка

Ако отстрани Манарино, във втория кръг Димитров, който е шампион в Куинс Клъб за 2014 година, ще играе с победителя от двойката между руснака Карен Хачанов и американеца Себастиан Корда. 

На полуфиналите българинът пък може да срещне водача в схемата и шампион от миналата година Карлос Алкарас. Испанецът започва турнира с мач срещу аржентинеца Франсиско Черундоло.

Турнирът в Куинс Клъб ще се проведе през следващата седмица.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна