Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

| обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. 

31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Бизюрев е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Припомняме, че убийството на 24-годишния Димитър Малинов бе извършено през юли, 2023 г. Известно време полицията не можа да задържи заподозрян за тежкото престъпление.

Първи арестувани по случая бяха близнаците Борислав и Валентин Динкови за укривателство на трупа на Малинов. Соченият за убийството Бизюрев бе напуснал страната, като му беше издадена Европейска заповед за арест. 

Впоследствие Рангел бе задържан в Дания и екстрадиран у нас. Той бе изслушан като свидетел по делото на двамата близнаци Динкови. От показанията му стана ясно, че само той е удрял Малинов, но ударите са били по тялото, не по главата. По твърденията му, след извършения побой Димитър все още е бил жив.

От разказите на братята Динкови става ясно, че те помогнали на Бизюрев да зарови трупа край селото и да го затрупа със строителни отпадъци. След това Рангел избягал зад граница, а братята заминали на море.

Случаят предизвика широк обществен отзвук, като близки, роднини и жители на Цалапица проведоха десетки протести с искане цялата истина по случая да излезе наяве.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени