Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов: Задава ли се кабинет "Орешарски - 2"?

Костадин Костадинов
Снимка: БТА

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заговори за нови избори и попита задава ли се правителство "Орешарски - 2". В публикация във Фейсбук той посочва, че е все по-вероятно служебният кабинет да остане като редовен, с мандат на ГЕРБ и подкрепен от ДПС, ИТН, "Величие" и БСП. В такъв случай съдбата на ГЕРБ е ясна, смята Костадинов.

Той продължава, че след коалицията с ДПС през 2013 г., когато БСП беше партньор, социалистическата партия тръгна стремглаво надолу и вече е в графата "малка партия, бореща се за влизане в парламента". Според Костадинов същото очаква и ГЕРБ.

"Отсега е ясно, че при такава коалиция Пеевски ще е силният човек в държавата и Борисов ще се превърне в негова безволева марионетка", пише лидерът на "Възраждане". Според него решението е нови избори.

В отговор на получената покана за консултации с ГЕРБ - СДСВ в съобщение на партията се казва, че "Възраждане" ще подкрепи само правителство с мандат на "Възраждане". В позиция до медиите от ръководството на партията уточнват и че ако получат мандат,"при неуспешен първи и втори такъв" ще отправят покани за разговори при определни условия към всички парламентарни сили без ДПС.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени