Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: Най-важното е парламентът да работи и затова го свиках възможно най-рано

Процесът на евроинтеграция на Западните Балкани да не бъде ускоряван, призова държавният глава

Румен Радев на посещение в Черна гора, 17 юни 2024 г.
Снимка: БТА

От Черна гора, където е на посещение, президентът Румен Радев посочи аргументите си да свика новото Народно събрание още тази сряда:

"В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи и затова свиках парламента възможно най-рано. От решенията на парламента зависи развитието на всички останали въпроси".

На съвместна пресконференция с черногорския си колега Яков Милатович Радев потвърди, че страната ни ще продължи да подкрепя европейската перспектива на Черна гора:

"Вярвам, че България ще продължи да отстоява своята политика на подкрепа на европейската интеграция на Западните Балкани, България е основният двигател на тази политика. Но вярвам също така и очаквам, че българският парламент и правителство ще продължат да се придържат към тези политики, които гарантират устойчивост и необратимост на процеса на интеграция на Западните Балкани. А това ще рече този процес да не бъде ускоряван и подвластен само на базата на геостратегически обстоятелства, а да се движи на принципа на собствените заслуги". 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени