Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киното през погледа на Ели Скорчева

Портрет на актрисата, която чества своя 70-годишен юбилей

Ели Скопчева е една от най-талантливите ни български актриси. Въпреки 30-годишната ѝ пауза в киното, това остава непроменено. Тя жадува за емоциите, които киното ѝ дава. 

С "Уроците на Блага" сякаш получава шестица от тотото. И то по десет. Скорчева се завръща много по-умела и уверена в себе си и работата си. Снимачният процес за нея е сладък и вълшебен, както самата тя го определя. И макар в кариерата си като актриса да е озвучавала повече филми, отколкото е снимала, ролите, в които влиза и които подбира изключително внимателно, винаги са запомнящи се. Спомнете си само нейната Вероника в "Адаптация". 

Надя Атанасова и Ели СкорчеваВсичко за актьорлъка тя учи от Гриша Островски. На тазгодишния Международен фестивал за ново европейско кино "Златна липа", на който имах честта да присъствам, именно Ели Скорчева беше специалният гост. По традиция тя засади липа, получи и своя звезда на славата. Актрисата си тръгна и с две статуетки – за цялостно творчество и за най-добра женска роля за Блага в "Уроците на Блага".

Още с пристигането ми в Стара Загора, където се провежда "Златна липа", първият човек, когото видях, беше Ели Скорчева. Тя веднага прие поканата ми за нашия разговор, който предстои да чуете. 70-годишният ѝ юбилей е само повод да направим една своеобразна дисекция на живота ѝ.

Чуйте целия разговор в предаването "Какво се случва" в звуковия файл.

Снимки –  МФФ "Златната липа"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна