Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желязков: Предложеният кабинет е без осигурено мнозинство

Росен Желязков
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

В Народното събрание се разисква предложеният от ГЕРБ-СДС проектокабинет. Номинираният за премиер с първия мандат Росен Желязков представи структурата и състава на кабинета и подчерта, че то е без осигурено мнозинство - нито политическо, нито плаващо.

"Този кабинет ще упражнява изпълнителната власт като правителство на малцинството. Ще изпълняваме програма с политики, насочени към наваксване на загубеното време, минимизиране на щетите до момента и е насочено към обществено-икономическо развитие. Ако не положим усилие да преодолеем разделението, сме обречени на изолация. Затова предложения от мен състав на Министерски съвет не е от поредните, а е от проверените министри. Затова поемам ангажимент, че ако получим доверие, ние и моите колеги ще работим усърдно, честно и почтено за това България да си върне самочувствието и уважението", заяви от парламентарната трибуна той.

Росен Желязков очерта два пътя пред България.

"Единият е лесен. Това е пътят на разделението, който ние практикуваме вече трета година. Другият е труден. Труден е, защото пътят на единението винаги е труден, но го дължим заради основните задачи, които предстоят пред държавата, за добруване на народа", посочи номинираният за премиер от ГЕРБ – СДС. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна