Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата вече не иска ареста на Нико Тупарев

Нико Тупарев
Снимка: БГНЕС

Софийската апелативна прокуратурата оттегли протеста, внесен от първоинстанционната Градска прокуратура, срещу освобождаването от ареста, без каквато и да е мярка за неотклонение, на телевизионния продуцент Нико Тупарев. Това стана по време на заседанието на Софийския апелативен съд.

Протестът беше внесен от наблюдаващия делото прокурор Димитър Франтишек Петров.
  
Според него през 2020 година телевизионният продуцент е присвоил от сметките на фирма, в която е бил съдружник, близо 1,4 млн. лева. Миналата седмица Софийският градски съд не намери доказателства за това.  

Ръководството на прокуратурата определи повдигнатото от магистрата обвинение за "неправилно и порочно", а временно изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на работата му за последните три години.

В съдебната зала днес представителят на Софийската апелативна прокуратура се разграничи от действията на Димитър Петров, като заяви, че повдигнатото обвинение е несъставомерно и са били нарушени правата на Нико Тупарев.


Припомняме ви, че Нико Тупарев беше задържан на 27 юни и беше освободен ден по-късно без мярка за неотклонение. 

По-рано в ефира на БНР Тупарев допусна, че е възможно прокурор Петров да е бил мотивиран по някакъв начин.

"Защо този човек продължава при положение, че е ясно, че няма нищо, няма извършено престъпление? Ако не е мотивиран по някакъв начин, което е отвратително - така се руши имиджът на институции в България. Надали има институция с по-нисък рейтинг от прокуратурата. Главният прокурор трябва да мисли как това да се промени в обществото", коментира телевизионният продуцент. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна