Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър

3
Снимка: БТА

Преди заседанието по делото за катастрофата на столичния булевард "Сливница", в която загинаха  24-годишната Анна-Мария Малчева и 22-годишния Явор Стоянов, представители на сдружение "Ангели на пътя" се срещнаха със служебния правосъден министър Мария Павлова.

Те настояват за анализ на причините за увеличаване на случаите на загиналите и пострадали при катастрофи, причинени от пияни и дрогирани шофьори и за по-тежки наказания, стана ясно от думите на Нинела Върбанова.

"Искаме да се направи сравнителен анализ на наказанията във всички други 26 държави от Европейския съюз и, понеже ние сме държавата с най-високата смъртност, да вземем най-тежките наказания от държавите с най-ниска смъртност. Това изглежда съвсем логично", посочи тя.

След като причинилия смъртта на Ани и Явор - Адриан Антонов се призна за виновен, делото срещу него започна по съкратената процедура. Очаква се то да приключи още днес, като -  заради самопризнанието му, присъдата на 19-годишния мъж ще бъде намалена с една трета.



Снимки: БТА
По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна