Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има арестувани след стрелбата в заложната къща, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев

Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж

Снимка: МВР

Продължават следствените действия в столичния квартал "Модерно предградие", където днес беше убит 48-годишен мъж, а още двама бяха ранени след стрелба пред заложна къща. 

От МВР съобщиха, че първият сигнал е получен минути преди 15:00 часа и той е бил за сбиване. Малко по-късно е получен сигнал и за стрелба в района, а екипите на МВР, които са се намирали наблизо, са реагирали за броени минути.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев допълни: "Към 14:59 е станало сбиване, което в последствие е прераснало в престрелка. Към настоящия момент са установени две лица, които са в заложната къща".

Установено е, че трима души са влезли в заложната къща и са нападнали собствениците.

Той уточни, че спречкването е станало пред заложна къща, а причината за скандала все още не е известна. Кангалджиев каза още, че убитият е нападнал собствениците на заложната къща. Той има криминално досие и 11 регистрации за различен вид престъпления, допълни главният секретар на МВР.

Кангалджиев подчерта, че се сформират огледните групи и се извършват дейности за установяване на свидетели и очевидци. Главният секретар на МВР обясни, че простреляният идва на местопроизшествието с още две лица. "Едното лице е задържано, а другото е във ВМА", добави той. 

От МВР допълниха, че двамата собственици на заложната къща са притежавали законно огнестрелно оръжие. 

Нападателят нямаме информация да има законно притежавано оръжие, обясни Кангалджиев.

И към момента полицията продължава следствените действия за изясняване на точните причини за сбиването и стрелбата:

"Извършваме мероприятия за установяване на свидетели и очевидци. Мероприятия дом по дом и се опитваме да съберем максимална информация за случилото се", посочи главен комисар Кангалджиев.

Към момента няма непосредствена опасност за живота на пострадалия при стрелбата, който е приет в болница "Пирогов". Това съобщи БТА, като цитира лечебното заведение. Мъжът е в съзнание и е контактен. 

Пациентът е с огнестрелни наранявания в ръка и в крак, заради които е със сериозна кръвозагуба, което налага извършване на кръвопреливане. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна