Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушване на служебния премиер в рамките на парламентарния контрол

Снимка: БТА

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание. 
В програмата на парламента е включено изслушване на служебния премиер Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. 
Вносители на искането за изслушване са депутати от ПП-ДБ. Според Атанас Атанасов промените в ръководствата на четирите служби, направени от април до средата на юни, са скандални.
В парламентарния контрол ще участват само представители на кабинета. Въпросите към служебния премиер Главчев са по темата на изслушването.
Кристина Петкова от ПП-ДБ го пита на какви правни основания са освободени зам.-председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Димитър Костов, зам.-председателят на ДАНС Петър Петров и съставът на Държавната комисия по сигурността на информацията, начело с ръководителя ѝ Цвятко Георгиев.
Най-много въпроси - 5, има към министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, а най-малко - 1, към министъра на културата Найден Тодоров. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна