Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарин Георгиев: Това е краят на партия "Величие"

Дарин Георгиев от "Величие".
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Това е краят на партия "Величие". Това заяви вече бившият зам.-председател на парламентарна група Дарин Георгиев. За разпадането ѝ той обвини основателя на партията Ивелин Михайлов.

"Човекът, който стои зад кулисите на партията. Членът, т.нар. член на партия "Величие". Така Георгиев описа Михайлов. 

И заяви, че ще остане верен на идеята "Величие", но не изключи възможността на следващите избори да се яви с листата на друга формация.

"Знаете, че имаше едни процесуални нарушения, които бяха извършени след конгреса на партията. Така че с тази партия няма как да се продължи. Да, това е краят на политическа партия "Величие"", каза той.

Георгиев съобщи още, че е бил сред затворените без телефон депутати, за които по-рано разказа Николай Марков.

"Бях там в качеството си на това да се уверя, че няма да последват някакви по-тежки неща за хората, които са били привикани там. Водиха се разговори за това как е гласувано, защо е гласувано така. Ивелин Михайлов води тези разговори", обясни той. 

По-рано през деня стана ясно, че шестима депутати напускат парламентарната група на "Величие". Това са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана такава, е да има минимум 10 народни представители.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна