Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наредбата за общинските дружества в Плевен е предложена за обществено обсъждане

Иван Малкодански
Снимка: Латинка Светозарова

За обществено обсъждане е представена Наредбата за учредяване и упражняване правата на Община Плевен в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала. Темата е сред най-обсъжданата на последните две сесии на Общинския съвет. Какво последва след годишните отчети за 2023 година?

Дебатите започнаха още при представяне на инвестиционната програма преди една сесия. На последното заседание, съветниците решиха годишните дивиденти на две от общинските търговски дружества - "Паркстрой" и "Тибор" да се внесат по сметката на Община Плевен

"Приехме отчетите, които са за миналата година. На хартия са написани добре. породиха се дискусии защо има малка печалба при голям оборот. Освободихме от отговорност управителите на всички дружества, освен на  "Паркстрой", защото там има съмнения за сериозни нарушения, които тепърва ще се установяват. ...  По-съществените промени, които ще направим, е отчетите да се гледат преди бизнес плана на дружествата, което е било разместено поради Covid пандемията", обясни председателят на Общинския съвет доц. Иван Малкодански.

Все още плевенчани имат възможност за нови предложения за общинските дружества, промените в Наредбата могат да се намерят на сайта на Общинския съвет.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна