Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Мария Стефанова на 85!

4
Мария Стефанова в ролята на Реджина в „Кралицата майка“
Снимка: tba.art.bg

На 9 октомври Мария Стефанова, една от най-големите български актриси, посреща 85-ия си рожден ден. Тя ще го отпразнува на сцената на театър "Българска армия", където тази вечер ще играе в спектакъла "Кралицата майка" от Манлио Сантанели.

За 34-ти път актрисата ще влезе в ролята на Реджина, а в образа на сина Алфредо се превъплъщава актьорът Георги Къркеланов.

Най-известната пиеса на съвременния италиански драматург представя взаимоотношенията между властна майка и вече порасналияѝ син.

"Майка и син е проблемът – майката, която оказва силния натиск върху детето, което иска да формира в такъв калъп, какъвто тя иска. А детето носи своята друга чувствителност, други неща го вълнуват", разказа Мария Стефанова по повод премиерата през март 2023 година.

Георги Къркеланов и Мария Стефанова
Постановката е на режисьора Стефан Спасов, на когото дължим завръщането на сцена, след дълго отсъствие, на обичаната от поколения зрители актриса.

Началото на представлението е от 19.30 часа на камерната сцена "Миракъл" в театър "Българска армия", а преди това в "Артефир" я поздравиха трима от нейните колеги и приятели. В звуковите файлове можете да чуете какво разказаха за голямата актриса и какво ѝ пожелаха по повод юбилея актьорите Георги Къркеланов и Василена Винченцо, и режисьорът Стефан Спасов.




По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени