Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев в Дубровник: Ще подкрепяме Украйна колкото е необходимо, според възможностите

Министър-председателят на България (крайният вдясно) по време на срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа“ - Дубровник, 9 октомври 2024
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че страната ни подкрепя Украйна в справедливата ѝ кауза за запазване на нейната независимост, териториална цялост и суверенитет, в синхрон с Устава на ООН и международното право.

Изказването бе направено в Дубровник, където Главчев участва в срещата на върха "Украйна-Югоизточна Европа“. Форумът има за цел страните от региона да подкрепят Киев в борбата за свобода и мир. Това е третото поред издание на този формат на високо политическо равнище след срещите в Тирана през февруари и в Атина през август тази година.

В Дубровник беше приета съвместна декларация, отразяваща основните послания от срещата. Премиерът Главчев посочи, че изразената от него позиция е стриктно съобразена с решенията на Народното събрание. Ще подкрепяме Украйна толкова колкото е необходимо, според нашите възможности, категоричен беше министър-председателят.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени