Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция на полицията срещу купения вот в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Акция на полицията срещу купения вот днес се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от пресслужбата на полицията в Монтана. Случаите са докладвани на Районна прокуратура.

Униформените провериха тържища за продажба на дърва за огрев, автокъщи, автомобилни морги, хранителни магазини на територията на цялата област. Проверяват се различни схеми за манипулиране на изборния вот, съобщи комисар Йордан Христов, началник „Охранителна полиция“ Монтана.

Полиция и жандармерия влязоха в Габровница. Постове спираха и проверяваха колите. Жителите на монтанското село са категорични, че пари за гласуване не се предлагат.

При акцията са разкрити 8 престъпления, извършени в предишни периоди. Полицейските действия срещу търговията с гласове и други закононарушения в област Монтана продължават.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени