Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецакция за контрол на водачите на мотори, велосипеди и електрически превозни средства в Кюстендилско

Снимка: БТА

Специализирана операция за контрол на водачите на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства започва в Кюстендилския регион, обявиха от Областната дирекция на полицията.

Ще се следи за стриктното спазване на правилата за участие в движението, за правоспособността на водачите, ползването на защитни каски както от водачите, така и от пътниците, използването на светлоотразителни жилетки и елементи от водачите.

От началото на годината има издадени над 50 акта за управление в нарушение на правилата на така нар. тротинетки. Контрол осъществява и Общината в Кюстендил.

Кметове на села коментират обаче, че на много места се карат мотопеди и АТВ-та, без регистрация, без правоспособност, а често пъти водачите са малолетни. Вдига се голям шум - особено в почивните дни, когато учениците не учат и са на село.

В областния град пък се организират гонки - и нощем, по булеварда до река Банщица, на бившето летище и на други места. Редно е специализираната операция да осъществи контрол и за тези нарушения, коментират по селата.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна