Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Quarto Chamber Orchestra и Йордан Камджалов празнуват рожден ден в зала “България”

Quarto Chamber Orchestra

20 години ще отбележи на 16 октомври Quarto Chamber Orchestra – един от най-успешните български състави за класическа и съвременна музика, доказал се с изключителни участия на международната сцена. Рожден ден има и Татяна Тодорова – водач на виолите в Quarto Chamber Orchestra.

В същия ден е роден маестро Йордан Камджалов, носител на многобройни международни отличия и истинско вдъхновение в света на музиката.

10 години отбелязва и Хор на Музикална Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева – един от най-големите смесени хорове в България, който концертира в престижни зали в страната и чужбина.

В момента Quarto Chamber Orchestraе единственият български струнен ансамбъл, поканен на световно турне със съвместния си проект с Мистерията на българските гласове и Георги Андреев. На 12 октомври квартетът се изяви на най-престижната сцена в Уелс Милениум център, а сега ги очаква скандинавско турне. 

Цигуларят Иван Пенчев, концертмайстор на Quarto Chamber Orchestra, покани слушателите на концерт в зала “България” на 16 октомври от 19.00 ч., с участието на маестро Йордан Камджалов. Така ще бъде отпразнувана и 20-годишнината на квартета.

Димитрина Кюркчиева разговаря с Иван Пенчев в “Артефир”.

Снимка –  Quarto Chamber Orchestra

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна