Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки хиляди фалшиви изделия откриха на Дунав мост 2 (снимки+видео)

4
Снимка: Агенция "Митници"

При проверки на превозни средства в района на Дунав мост 2 – Видин - Калафат митническите инспектори откриха голямо количество текстилни изделия и опаковки за парфюми на световни марки, съобщават от Агенция "Митници".

Митничарите са намерили 291 000 опаковки за парфюми с обозначения на световни търговски марки в товарен автомобил, превозващ групажен товар с маршрут България – Полша. Недекларираната стока е описана като 1370 кг авточасти в предоставената товарителница.

Митническите служители са установили 44 633 текстилни и други изделия със знаците на защитени търговски марки при проверка на друга товарна композиция. Шофьорът е декларирал, че превозва текстилни изделия от Турция за Полша.

Посочените стоки са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуална собственост. Предстои за това да бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Видео:



По публикацията работи: Полина Тодорова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна