Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 ноември

В изложба 8 мъже разбиват стигмата около мъжкото ментално здраве

Мартен Роберто знае как да поддържа тонус
Снимка: Даниел Ненчев

Осем известни и обичани българи се включват в кауза, свързана с мъжкото здраве в „месеца на мъжете“, когато по традиция се провежда и световната кампания #Movember.

За третото издание на проекта "Чуй гласа ми", посветен на мъжкото ментално и емоционално здраве, фондация Emprove отново разчита на фотографа Павел Червенков, за звуковата инсталация отговорен е Емилиян Гацов-Елби.

А зад каузата тази година застават: Александър Кадиев - актьор и телевизионен водещ, Георги Господинов - писател и носител на наградата “Международен Букър” 2023 г., Илиян Джевелеков - режисьор, сценарист и продуцент, Мартен Роберто - DJ и радиоводещ в БНР-Радио София, актьорът Ованес Торосян, Цветослав Цонев-Цуро - ютубър и режисьор, Ясен Згуровски (Julieta Intergalactica) - визуален артист и DJ и рапърът Wosh MC.

Wosh MC Снимка: Павел Червенков

В ефира на „Радиокафе“ Мартен Роберто разказа за първия случай, когато преди 7-8 години е преживял бърнаут и така се е насочил към медитацията.

"Това съвсем не е източна глезотия! Тогава разбрах колко много, изключително много може човек да направи за себе си, стига да има силно желание. И така помагаш не само на себе си, а и на семейството си, защото си по-внимателен, по-любвеобилен, грижовен. А това се отразява и на дейностите ти извън дома – коментира Мартен. – Артистът трябва да е верен на чувствата си и не бива да ги крие."

Радиоводещият и DJ разказа и за метода на Вим Хоф, който също му помага в напрегнатите дни и работни нощи.

Чуйте разговора на Даниел Ненчев.

  • Изложбата "Чуй гласа ми" - изложбата с истории от мъжката душа ще бъде открита на 1 ноември в галерията на софийската ул. Дякон Игнатий” 1 и може да я разгледате там до 18-и. Ако се съди по предните издания на кампанията, след това може да очакваме гостуване на изложбата и на други локации.
По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна