Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Жечев: Има знак на равенство между "Величие" и Исторически парк

| Интервю
Исторически парк
Снимка: БГНЕС

Варненската районна прокуратура е започнала досъдебно производство, за да изясни дали е налице финансова измама, свързана с филма на Любомир Жечев за Исторически парк.

Това съобщи Жечев в интервю пред БНР.

"Разследват дали набирането (на средства - бел. ред.) за филма е станало чрез такъв тип измама."

Влогърът определи това като "леко абсурдно", защото по думите му разследват дали хората, които са си купили билети за филма, всъщност са искали да направят дарение за Исторически парк. Атракционът е дело на лидера на "Величие" Ивелин Михайлов. По данни на Жечев, на премиерата на прожекцията са присъствали над 2 хиляди души.

Филмът е бил свален по-малко от 24 часа след публикуването му в канала на Любомир Жечев, след като Кирил Кирилов – Киро Брейка е докладвал пред YouTube за откъс, нарушаващ авторски права. Влогърът е обжалвал пред платформата. Ако Кирилов, който също е известен ютюбър, не заведе съдебен иск до 10 дни, за да претендира за нарушени права, YouTube ще възстанови филма, обясни авторът, като подчерта, че Брейка подкрепя Ивелин Михайлов и партия "Величие".

"Не съм правил този филм, за да влязат или да не влязат партия "Величие" в парламента. Работата по него започна през май. Не ме изненадва, че влизат в парламента. Очаквах да имат такъв резултат. На практика имат пак около 100 000 гласа", коментира Жечев в предаването "Хоризонт до обед".

Запитан трябва ли да се разграничават партия "Величие" и "Исторически парк", Жечев заяви:

"Това е основният тотем на партия "Величие". За тях партия "Величие" е Исторически парк, почти винаги има знак на равенство между тях."

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна