Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певицата Хилда Казасян започва национално турне

Снимка: PR

Хилда Казасян изгря на българската джаз сцена в средата на 90-те години. Завършила музикалното си образование с ударни инструменти, по-късно се отдава на пеенето. Дъщеря на Вили Казасян – дългогодишен диригент на Биг Бенда на БНР, тя се утвърди като изпълнител с богата музикална култура. Има издадени няколко албума, а стилово е привлечена от самбата. В един от проектите си, Хилда Казасян изпълнява музика към някои емблематични български филми. Важна част в живота й заема и театърът. Известен период от живота си тя сподели с актьора Чочо Попйорданов.  Освен в личен аспект, любовта си към това изкуство Хилда доказва и сега в интересно предстоящо събитие.

Аз очаквам с огромно вълнение това турне – споделя Хилда Казасян. Идеята за него обмислям от две години и реших, че сега е най-точният момент да го реализирам. Включва седем града – Русе (9.05), Бургас (10.05), Варна (15.05), Велико Търново (16.05), Стара Загора (23.05) , Пловдив (24.05) и София  (29.05). Избрала съм за концертите само театрални зали. Те са подходящи според мен за това, което сме подготвили за сцената. Ще бъда отново  с прекрасни музиканти – Христо Йоцов (ударни/, Живко Петров (пиано), Михаил Йосифов (тромпет), Милен Кокушаров (пиано). С тях записах последния си албум „Jazz&Me“, който ще представя на това турне. Освен песните от него, публиката ще чуе и от проекта ми с българска филмова музика, издаден преди време. Като цяло ще изпълня най-ярките си композиции от последните десет години. Програмата за турнето е пъстра и ще бъде представена със стил, на което много държа както винаги. Съвсем скоро направих един нов сингъл по стихове на Добромир Славчев – „Луди пеперуди” и музика на Христо Йоцов. Беше предназначена за театрална постановка, но тъй като тя още не е факт, аз реших да запиша песента. Има вече и видеоклип към нея. Така че, „Луди пеперуди” също ще влезе в програмата за турнето. Разбира се ще изпълня и други мои композиции, написани от Христо Йоцов. Това ще е част от изненадите на концертите.


Видеото на „Луди пеперуди” е направено от режисьора Кирил Кирилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05