Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Мермерски: Бобовите култури трябва редовно да присъстват на трапезата ни

Няма по-добра храна, която да предпазва от рак на цялата храносмилателна система, включително и на дебелото черво, от боба - твърди специалистът

2
Снимка: Людмила Савова
Преди около месец при нас гостува проф.Христо Мермерски и разговорът ни за това как да се справим с грипа без лекарства предизвика голям интерес.

Сега предлагаме продължение, в което проф. Мермерски говори за значението на бобовите култури, защо и как чушкопекът убива витамините и убеждава, че 10 групи храни могат да ни помогнат да доближим генетично обусловената възраст на човека – 120 години.

Чуйте и бъдете здрави!

Проф. Христо Мермерски е роден през 1934 година в село Ботево, Врачанско. Завършва Селскостопанската академия през 1962 г. По специалност е биотехнолог. Името му нашумява обаче покрай идеите му за лечебното хранене. Заедно със своя син професорът е написал няколко книги по темата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия