Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За българите по света – с подкрепа и съпричастност

Казват, че България е там, където има поне един българин… А когато са няколко милиона? Как живеят нашите сънародници по света? Какви са техните проблеми? Загрижена ли е България за тях? Каква е държавната политика за българите по света? Как им помагаме? Въпроси, на които потърсихме отговор на организираната от Радио България кръгла маса, която бе излъчена по радио Бинар на 16 юли т. г. Участваха: Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, Румен Йончев – председател на Комисия  по политиките за българите в чужбина към Народното събрание, Мариана Христова – редактор на сайта "Еврочикаго", проф. Любомир Гаврилов – Франция, Димитър Иванов – Швейцария, Красимир Гаджоков – Канада, Петранка Стаматова – САЩ.

Още от категорията

Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21

Египетска компания ще преобрази емблематичния за София Централен универсален магазин

Египетската компания "Антика уърлд" ще представи днес архитектурен проект за реконструкцията на Централния универсален магазин в центъра на София. Компанията ще се захване с преобразяването и управлението на една от емблематичните за българската столица..

публикувано на 19.09.24 в 06:35