Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Иванов издаде своя трети авторски албум Little Alien

Снимка: личен архив

„Сафо“, „Обичайните заподозрени“, Funkallero, Saint Electrics, „Метаформоза“ са формациите, от които познаваме уменията и таланта на китариста Мирослав Иванов. Завършил музикално образование, той е от инструменталистите, изработили индивидуален почерк както в интерпретирането, така и в импровизацията. Повече от 20 години Мирослав Иванов активно е в музикалното пространство, показал на слушателя един необикновен и нестандартен начин на мислене. Различието като стилистика на споменатите групи, доказва неговата разнолика и търсеща разнообразие личност.


Наскоро китаристът отново потвърди това с представянето на своя трети авторски албум, озаглавен Little Alien  („Малко извънземно“). Той съдържа 9 композиции, в някои от които участие взима и басистът Евден Димитров. През 2013-а,  Мирослав Иванов издаде Directions, а три години по-късно Circus. Сега, след още три години, феновете проследяват развитието на Мирослав в музикално и изпълнителско отношение в Little Alien.


Заглавието Little Alien е идея на Поли Герасимова, която отговаря за визията на целия проект. Нейно дело са обложките и на предишните ми два албума, както и сценографиите на самите промоции. Един ден ѝ пуснах едно от парчетата още в демо версия и тя категорично каза: „Little Alien“. Първоначално не приех сериозно нейното предложение, но по-късно възприех идеята, защото Little Alien би могло да означава много неща, а аз обичам такива нееднозначни словосъчетания. Имам пиеса, която се казва така и в момента с Васил Стефанов правим клип към нея. Темата е обвързана с кауза – изчезването на пчелите. И във видеото става ясно, че за нас с Васко пчелите са извънземни, което е в кръга на абстрактното.

В третия албум на Мирослав Иванов Little Alien слушателят може да забележи джаз импровизации, фоклорни мотиви, има на моменти и блус звучене, също електронен бийт и бийтбокс. Проект, доста различен от предишните два. Нов е и екипът, с който го създава – тук свири с млади музиканти като Евден Димитров (бас), Стефан Горанов (барабани), Живко Василев (кавал) и Skiller (beatbox). Мирослав Иванов има желание албумът му да се промотира от чужд лейбъл, за да стигне до по-голяма аудитория. От януари се очаква представянето на Little Alien и в други градове на страната, а през лятото на 2020-та - и на фестивали.

Снимки: архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05