Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID-19 в България: Броят на заразените нараства на 449

Снимка: Pixabay.com

Новите случаи на инфектиране с коронавируса за последното денонощие са 37, с което общият брой на заразените в България става 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Новата област с инфекция е Видин. В болница там е приет мъж на 56 години.  

В София новите случаи на коронавирус са най-много - 20. В другите области новите случаи се разпределят, както следва: в Благоевград - 3, Смолян – 4, Варна – 3, Добрич – 2, Пловдив – 1, Пазарджик – 1, Монтана – 1, Велико Търново – 1, Видин - 1. 

167 от болните са в лечебно заведение, 17 - в тежко състояние. 

Излекуваните от коронавирус у нас досега са 25 души. Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният - на 80. Средната възраст на излекуваните е 45 години. 

Смъртните случаи на COVID-19 у нас са общо 10. Средната възраст на починалите спада от 66 на 61,7 години. 

Две съмнителни проби от народни представители ще бъдат доуточнявани в рамките на деня. Във Военномедицинска академия са подадени 92 проби от депутати, а в другата болница - "Софиямед", където тестват народни представители, резултатите са отрицателни, съобщи още ген. Мутафчийски.

Изследването на народните представители се наложи, след като депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се оказа с коронавирус. Днес предстои да бъде тестван и персоналът, работещ в Народното събрание.

Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и специалната секция на БНР в  по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриeте на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00