Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планината край София става все по-приветлива за туристи

Снимка: БГНЕС
В календара на София за тази година има 100 спортни събития, 20 от тях ще се проведат на територията на Природен парк „Витоша“. За целта Столичната община започва обновяване на туристическата инфраструктура и достъпа до планината. Тази година ще бъде възстановен заслон „Комините“ и ще се изгради друг – „Боянски водопад“. Ще бъдат обновени 4 туристически маршрута и алеи, както и отново ще заработят 11 планински чешми. Работата по планинската инфраструктура ще бъде обезпечена от общинската управа със сумата от 130 хил. лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чаирските езера са като "супергерой" за природата

Чаирските езера са защитена местност в Западните Родопи, известна с естествено образували се свлачищни езера. Те са покрити с дебел торфен килим, а наоколо погледът се любува на зелени ливади и вековни смърчови гори. Намират се на 19 км източно от..

публикувано на 03.10.24 в 12:10

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15