Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планината край София става все по-приветлива за туристи

Снимка: БГНЕС
В календара на София за тази година има 100 спортни събития, 20 от тях ще се проведат на територията на Природен парк „Витоша“. За целта Столичната община започва обновяване на туристическата инфраструктура и достъпа до планината. Тази година ще бъде възстановен заслон „Комините“ и ще се изгради друг – „Боянски водопад“. Ще бъдат обновени 4 туристически маршрута и алеи, както и отново ще заработят 11 планински чешми. Работата по планинската инфраструктура ще бъде обезпечена от общинската управа със сумата от 130 хил. лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10