Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Casual Threesome – звездите на радиоконкурса за нова българска поп и рок музика

Песента „Phoenix“ – с първа награда на 51-то издание на „Пролет 2020”

Снимка: Facebook /Casual Threesome

Радиоконкурсът „Пролет 2020” се утвърди като един от най-авторитетните в България. Целта му винаги е била да стимулира създаването на нови български поп и рок песни. Според регламента жури от професионални музиканти и журналисти избира най-добрите 13 песни, откроили се сред всички кандидати. В рамките на месец, всеки от слушателите на БНР има възможност да даде своя глас за избраната от него композиция. Така се определят спечелилите съответно първо, второ място и наградата за дебют.

Тази година на първо място е избрана  песента „Phoenix“ /Феникс/ в изпълнение на рок бандата „Casual Threesome“, добре позната от българската клубна сцена. Групата е в така наречения „отворен“ формат, но в основата си е трио, откъдето идва и името. Създадена е от Иван Иванов – вокал и китара, а към него се присъединяват Николай Воденичаров „Никеца“ – вокал и бас, Мартин Стоянов  - пиано и мастеринг, Ивайло Петров „Пифа“ – барабани и Ивелин Лобутов – китара. Петимата свирят заедно в последно време и създават твоя музика. Песента, с която се явиха на 51-то издание нарадиоконкурса „Пролет 2020”,  „Phoenix“  е написана изцяло от Иван Иванов. Той е добре познат от една друга, много популярна група от близкото минало - „ Awake“, с която също е участвал в музикалния конкурс на БНР. Макар че новата му банда е участвала в редица фестивали както у нас, така и в чужбина, Иван Иванов споделя, че нямат опит в музикалните надпревари:

Ние сме много щастливи, че взехме първа награда на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”. Групата ни съществува от десет години, като във времето съставът се е променял. Но сега се радваме, че точно петимата, които сме в момента в  „Casual Threesome“, участваме в този конкурс.

Тъй като наблягаме на клубните участия, нямаме опит в музикални състезания. Така че това за нас е първо участие на подобна сцена. По принцип пеем предимно на английски и "Phoenix" не прави изключение. Музиката, която изпълняваме по участия не е само авторска.  В репертоара си имаме песни на Бийтълс /The Beatles/, Ролинг Стоунс /The Rolling Stones/, Джими Хендрикс /Jimmy Hendrix/, Дъ Доорс /The Doors/ и още много други световни рок банди. В момента се възползваме от създалата се ситуация, в която нямаме участия, за да работим върху албум. Композицията "Phoenix" е част от него.“

Вече е факт в музикалното пространство и песента „UnderLovin’ Ice“ - трети сингъл от предстоящия албум на „Casual Threesome“.

Снимки: Facebook /Casual Threesome, БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05