Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група Hayes&Y - лауреат в конкурса на БНР за българска поп и рок песен

Hayes & Y
Снимка: Мария Съботинова

В своето 51-во издание „Пролет – 2020“ − конкурсът на БНР за нова българска поп и рок песен, даде възможност на много наши музиканти от България и чужбина да участват в съревнованието. Сред отличените са момчетата от група Hayes & Y, които от години живеят и творят в Манчестър, Великобритания. Те спечелиха най-голямата награда − участие в следващия европейския фестивал „Евросоник” в Грьонинген (Нидерландия). Взеха и втората награда, благодарение на слушателските гласове. Песента, която им донесе признание е Call The Policе, музика и текст Благослав Анастасов, аранжимент и продуцент − групата. Можете да я чуете тук.

Ивайло Делев, басистът на Hayes & Y, споделя:


„От доста време следим конкурса, но досега нямахме възможност да участваме в него. За щастие, тази година успяхме не само да напишем песен, но и много успешно да се представим. Групата ни, в този състав, съществува от 2015 г., но основната част от нея сме заедно още от Английската гимназия в София, т.е. доста отдавна. Изключение прави барабанистът ни Денис Халбек, който е от Финландия. Останалите в Hayes & Y са Благослав Анастасов (вокал и ритъм китара), Радослав Лозански (китара) и аз. Познаваме се много добре, всеки знае каква музика харесват останалите, но винаги се стараем да унифицираме нашия музикален вкус. До момента сме издали четири краткосвирещи албума и няколко сингъла. Основен автор на музиката и текстовете е Благослав, а аранжиментите правим заедно, в процеса на работа. Тази награда за нас е едно невероятно постижение. Не само, защото печелим награда от 51-то издание на този конкурс, но и заради факта, че ще имаме шанса да свирим на толкова престижна сцена като тази в Грьонинген. Това е възможност за създаване на нови контакти за нас като група. А в момента мислим за предстоящото ни кратко турне в България през август. То ще обхване Пловдив (20.08), София и (21.08) Варна (22.08) и Бургас (23.08).“

Чуйте повече в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15