Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязахме 183 години от рождението на Апостола на българската свобода

| обновено на 18.07.20 в 23:25
Снимка: БГНЕС

С тържествен-митинг заря родният град на Васил Левски Карлово отбеляза 183-ата годишнина от рождението му. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул и произнесе слово

В Карлово се събраха и седемте лъча с участници в 26-тия Национален туристически поход „По стъпките на Левски”. Началото на похода беше дадено на 14 юли 2020 г. пред паметника на Васил Левски в Плевен. Общо седем лъча с близо 150 участници, сред които и 40 ученици, минаха по стъпките на Апостола през Балкана от Плевен до Карлово.

В град Левски беше другата възлова проява по случай 183-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Гост на празника там беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие почетния строй, а след това произнесе слово. Тази година се навършват и 75 години от обявяването на Левски за град.

С различни инициативи в цялата страна също ще бъде отбелязана годишнината от рождението на Апостола. Подробностите от кореспондентите на БНР в страната вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28