Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година започва с прокурорски спецакции срещу наркодилърите

Снимка: БГНЕС

Със започването на учебната година в цялата страна ще бъдат проведени мащабни полицейски операции под ръководството на прокуратурата срещу разпространението на наркотици в районите на училищата. Причината е, че крайният получател на дрогата са предимно младите хора.

“Най-засегнатата част са учащите", твърди Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч. Той поясни, че операциите срещу държането, производството и разпространението на наркотици продължават и в момента.

Само в област Ловеч през последните два месеца са разкрити и унищожени три високотехнологични нарколаборатории, в които са се отглеждали големи количества канабис.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 9 октомври ви отвеждаме до Аржентина и българската диаспора там. Каква България познава Латинска Америка, уютна „мащеха“ ли е родината на тангото за балканската душа- за всичко това и още ще говорим с основателите на Гражданска..

публикувано на 09.10.24 в 19:00

Облачна сряда, а след това отново ще грее слънце

В сряда , 9 октомври,   минималните температури ще са между 6 и 11°, в София – 8°. Максималните ще са между 23 и 28°, в столицата до 22°. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще..

публикувано на 08.10.24 в 19:45
Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мeйер

Аржентинци могат да преподават в България, а българи в Аржентина родния си език

Възможността учители от Аржентина да преподават испански език в български училища обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мейер.  Посланик Мейер е предложил да..

публикувано на 08.10.24 в 15:04