Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Експертен кабинет би се разминал с исканията на протестиращите

Снимка: БГНЕС

„Времето на варианта с експертен кабинет отдавна мина“. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за БНТ по повод ситуацията в страната и продължаващите 66-ти ден антиправителствени протести. Според Йотова такъв кабинет би носил белега на задкулисието и би се разминал с исканията на хората

Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори, смята вицепрезидентът. Гражданското недоволство, в което участват преди всичко млади хора, е срещу политическата система, която те не приемат. Това не е партиен или социален протест, а протест с искане за справедливост, подчерта Йотова. Тя посочи, че 62% от българските граждани, дори да не излизат по площадите, подкрепят протеста и тази цифра остава стабилна от началото на недоволството.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00