Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туршиено време е

Снимка: Ани Петрова

С настъпването на есента улиците в по-малките градчета и селцата на България започват да ухаят на печени чушки. Настава сезонът на туршиите и усърдните домакини се стараят да съхранят плодовете на лятото. Така на рафтовете в мазето се нареждат пъстри бурканчета с лютеница, мармалад от сливи и ябълки, царска туршия с камби, карфиол и моркови. 



Повече за тънкостите в приготвянето на туршии у нас и най-популярните рецепти, прочетете в  публикацията от колекцията на Радио България Българската кухня: Време за туршии.

Редактор: Елена Каркаланова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Навършиха се 100 години от освещаването на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"

Точно преди 100 години, на 12 септември 1924г. започва освещаването на храм-паметника "Св. Александър Невски" , построен "в знак на признателност към руския народ за Освобождението на България от османско иго през 1878 г.", по идея на българския..

публикувано на 12.09.24 в 11:57
Паметникът на Съединението в Пловдив

Съединението е в грижата за ближния и общите каузи

В съзнанието на българите, които пазят и почитат паметта на предците си, датата 6 септември е символ на обединението на изстрадалия ни народ, съхранил вярата и идентичността си през петвековния османски гнет. След Освобождението в края на..

публикувано на 06.09.24 в 06:15

Пафтите – вселена от знаци

Изложбата "Пафтите – вселена от знаци" на Регионалния исторически музей в Русе гостува на Бургас до края на октомври. В експозицията в Етнографския музей на ул. "Славянска" 69, могат да бъдат видени над тридесет образци на ювелирното изкуство...

обновено на 24.07.24 в 15:56