С настъпването на есента улиците в по-малките градчета и селцата на България започват да ухаят на печени чушки. Настава сезонът на туршиите и усърдните домакини се стараят да съхранят плодовете на лятото. Така на рафтовете в мазето се нареждат пъстри бурканчета с лютеница, мармалад от сливи и ябълки, царска туршия с камби, карфиол и моркови.

Повече за тънкостите в приготвянето на туршии у нас и най-популярните рецепти, прочетете в публикацията от колекцията на Радио България Българската кухня: Време за туршии.
Редактор: Елена Каркаланова
Неделя Сиропустна е. Според православната традиция денят се отбелязва всяка година в навечерието на Великия пост, когато християните си дават взаимно прошка. Нарича се още Сирни Заговезни, защото е последният ден, в който постещите вкусват..
Йордан Минков пристига в Брюксел заедно със семейството си през 2007 година, когато страната ни става пълноправен член на Европейския съюз. Съпругата му получава договор за постоянна работа в Европейските институции и това преобръща живота на цялото..
Всяка година на 14 февруари любовта разцъфтява с нова сила! Свети Валентин все повече се утвърждава в България като празник, който вдъхновява влюбените да споделят красиви моменти заедно. Традициите включват размяна на картички, подаръци и романтични..