Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Туршиено време е

Снимка: Ани Петрова

С настъпването на есента улиците в по-малките градчета и селцата на България започват да ухаят на печени чушки. Настава сезонът на туршиите и усърдните домакини се стараят да съхранят плодовете на лятото. Така на рафтовете в мазето се нареждат пъстри бурканчета с лютеница, мармалад от сливи и ябълки, царска туршия с камби, карфиол и моркови. 



Повече за тънкостите в приготвянето на туршии у нас и най-популярните рецепти, прочетете в  публикацията от колекцията на Радио България Българската кухня: Време за туршии.

Редактор: Елена Каркаланова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сирни Заговезни подготвят вярващите за Великия пост и покаянието

Неделя Сиропустна е. Според православната традиция денят се отбелязва всяка година в навечерието на Великия пост, когато християните си дават взаимно прошка. Нарича се още Сирни Заговезни, защото е последният ден, в който постещите вкусват..

публикувано на 02.03.25 в 06:10

Мартениците - безспорен хит в български магазин в Брюксел

Йордан Минков пристига в Брюксел заедно със семейството си през 2007 година, когато страната ни става пълноправен член на Европейския съюз. Съпругата му получава договор за постоянна работа в Европейските институции и това преобръща живота на цялото..

публикувано на 20.02.25 в 10:10

Пейката на влюбените и още вълшебни места, където да посрещнем Свети Валентин

Всяка година на 14 февруари любовта разцъфтява с нова сила! Свети Валентин все повече се утвърждава в България като празник, който вдъхновява влюбените да споделят красиви моменти заедно. Традициите включват размяна на картички, подаръци и романтични..

публикувано на 14.02.25 в 05:55