Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американска бизнес академия подпомага предприемчиви българки

Снимка: Фейсбук

Пилотна за България Американска бизнес академия за жени отвори врати в Бургас, информира БТА. Бизнес академията е част от новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. 

Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това в коя точка на планетата живеят. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп. В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

"Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на жените, които участват в него, каза при откриването посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. - Дамите ще преминат лекции и практически занимания, ще разработят свои бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат подпомогнати с 10 000 долара".

Ръководителят на Академията проф. Сотир Сотиров каза, че са селектирани 30 дами за присъствено и още толкова за онлайн обучение.

Използваната програма за онлайн обучението е разработена в сътрудничество между школата по мениджмънт на Университета на Аризона и редица световни компании. Чрез нея дамите ще бъдат обучавани как могат да реализират успешно свои бизнес планове, как да привличат капитал и как да се свързват в мрежа с други бизнесмени. Част от програмата са и срещи с доказани мениджъри в международни и български компании.

В началото на 2021 година се очаква да се дипломира първият български випуск на академията, като според предварителното обявление за селекцията за училището от това лято, най-добре представилите се дами биха могли да получат начален капитал за откриване на собствен бизнес или за развитие на вече съществуващ. 

Снимка: Фейсбук, U.S. Embassy Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15