Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19 в България: Ден 210

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Докато не бъде преодоляна кризата с коронавируса, рискът за икономиката остава

Стремежът на правителството е в края на годината спадът на Брутния вътрешен продукт на страната да е около 7%, което би било успех за България. Това каза в интервю за "Дарик радио" министърът на икономиката Лъчезар Борисов. По думите му, през второто тримесечие спадът на годишна база заради епидемията от коронавирус е 8.5%.

Борисов подчерта, че докато не бъде преодоляна кризата с коронавируса, рискът за икономиката остава.

5% от направените през последните 24 часа PCR-теста са положителни

240 са регистрираните нови случаи на коронавирус у нас при направени 4 820 PCR-теста през последното денонощие, или положителни са 4,98 % от направените проби. 6 души с инфекцията са починали през последните 24 часа. Общо 887 пациенти с коронавирус са в болница, от които 50 - в интензивни отделения. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Доказаните случаи на Covid-19 в България от началото на пандемията са общо 21 336, от които 5 559 са активни. 14 939 са преборили вируса, 152 от тях са регистрирани през изминалото денонощие.

Скоростно изкачване на Витоша в памет на Боян Петров по време на пандемия

В планината край София – Витоша, се проведе третото по ред скоростно изкачване към местността Копитото, в памет на големия български алпинист Боян Петров. Заради епидемията на коронавирус събитието не беше с масов старт, а в час, избран от всеки записан участник по негово желание.

Всичко по-важно за Covid-19 на български език можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриете на още девет езика – в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30