Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Физиката и науката са двигатели на човешкия прогрес и подобни събития са гордост за България. С тези думи министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави участниците в деветата Европейска олимпиада по физика. Страната ни за първи път беше..
"Група български граждани успешно е изведена от израелска територия от МВнР, със съдействието на посолството ни в Тел Авив. С оглед сигурността на пътуващите, по-пълна информация за операцията ще бъде предоставена след приключването й", съобщиха..
Над 60 български митничари са преминали обучение с британски специалисти. Това бе съобщено при демонстрация на техническо оборудване за проверка на товари и превозни средства, предоставено от британската страна на Агенция "Митници"...
На прага на астрономическото лято и покачването на температурите най-важно е да имаме вода. Летните месеци на 2024-а обаче бяха истинско изпитание за..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..
Подпорна стена по поречието на река Банщица в Кюстендил се превръща в най-дългата легална стена за графити изкуство в страната ни, информира БТА...