Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Иван Тенев, известен и с псевдонима Агент Тенев, е починал на 74-годишна възраст. Тъжната новина съобщиха от Съюза на артистите в България. "Напуснал ни е Иван Тенев. Журналист, художник и общественик с активна дейност в културния и обществен живот...
Публичните предприятия да въведат система за управление на корупционния риск и да имат служител по почтеността - това предвиждат приети на първо четене промени в Закона за публичните предприятия. Измененията, внесени от ГЕРБ-СДС, бяха одобрени със 105..
Варна е домакин на 18-ия Черноморски туристически форум на тема "Позиции на българското Черноморие на туристическия пазар - предизвикателства и перспективи". Организатор на дискусиите, които ще се състоят на 30 и 31 октомври в черноморската ни..
В докторската градина зад Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София цари необичаен "мрак" и веселие. Пространството е превърнато в..
Село Хотанца, община Русе е домакин на " Празник на Хотанската сарма " – кулинарно-фолклорен фестивал, организиран от читалище "Светлина-1928". Началото..
София се сдоби с ново културно убежище. Phenomena е първият в България музей, посветен на връзката между наука и изкуство. Пространството представя..