Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..
988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..
Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..
Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан незабавно щом има зелена светлина за поетапна евакуация на българите там...
В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на..
Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде..