Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Международно събитие, посветено на европейската политика за устойчива планета и промените в климата, ще се състои днес в Софийския университет "Свети Климент Охридски". То се организира от Националния център за полярни изследвания и Българския..
Във вторник минималните температури ще са от 1 до 6°, в София 1°. През деня ще се задържи предимно облачно, главно в югоизточните райони с превалявания от дъжд. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България...
Българската академия на науките за първи път ще има жена председател. Това е член-кореспондент Евелина Славчева, която днес беше избрана да застане начело на 155-годишната институция. Осемдесет и един от членовете на Общото събрание на БАН дадоха..
Председатели на Общински съвети от Кюстендилска област се събраха на граничната гара Гюешево, за да декларират желанието си за ускорено..
Пистите в трите големи зимни курорта на България – Боровец, Банско и Пампорово, са добре заснежени преди официалния старт на сезона, предава БГНЕС...
Отборът на Втора английска гимназия в София "Томас Джеферсън" спечели Шестото европейско състезание по право за ученици, което се проведе в Румъния,..