Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..
Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...
Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив
В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за..
Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата...
В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад..