Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положиха венци пред паметниците на героите от Сливница

| обновено на 19.11.20 в 16:38
Снимка: БГНЕС

С поредица от събития Сухопътните войски честваха своя боен празник - 19 ноември и 135-тата годишнина от победата при Сливница.

При спазване на противоепидемичните мерки и тази година представители на Командването преминаха по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетоха паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година, съобщиха от Министерството на отбраната.

Пред Паметника на капитаните в Сливница и Пантеона на загиналите край с. Гургулят са положени венци и цветя. Пред Пантеона генерал-майор Михаил Попов награди отличили се военнослужещи и журналиста от в. "Българска армия" Евгени Генов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15

Пробег в центъра на София популяризира леката атлетика като масов спорт

Първият лекоатлетически пробег “Възраждане 5К” ще стартира днес от центъра на София, за да популяризира леката атлетика на открито като подходящ спорт не само за елитни бегачи, но и за граждани от всички възрасти и социални групи. На старта заедно с..

публикувано на 06.10.24 в 06:00

Облачна неделя с превалявания

В неделя ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. На много места ще превали дъжд. В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична дейност. Ще духа слаб..

публикувано на 05.10.24 в 18:30