Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисистът Адриан Андреев стана четвърта ракета на България

Снимка: bntsport.bg

Националът ни за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев се изкачи с 49 позиции в световната ранглиста на тенисистите и от днес е на рекордното за него 573 място.

С новото си класиране, 19-годишният софиянец вече е четвърта ракета на България. Григор Димитров, за когото сезонът отдавна приключи, е 19-и.

Роден през 2001 г., Адриан Андреев постига първите си сериозни успехи още на 11-годишна възраст. През 2012 г. той печели международния турнир в Рим за младежи до 12 години, който е от календара на Тенис Европа. На 15-годишна възраст дебютира на ниво АТР, когато участва в квалификациите на турнира в Метц. 

През 2017 Андриан печели престижния младежки турнир "Еди Хер" на двойки. На ниво юноши Андреев има победа на US Open при двойките за 2018, а през октомври българинът грабва сребърния медал от олимпийските игри при младежите в същата надпревара. Тогава това го изстрелва до рекордното за него четвърто място в световната ранглиста при тенисистите до 18-годишна възраст.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45