Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освещават 6 хиляди икони за Covid отделенията

Снимка: архив

В столичния митрополитски храм “Св. великомъченица Неделя” тази сутрин ще бъдат осветени шест хиляди икони със сцената на Рождество Христово. След това свещенослужители, преболедували коронавируса, ще влязат във Военномедицинската академия, “Пирогов”, Александровската болница, “Св. Иван Рилски” и “Св. Анна”, за да раздадат иконите на болни в Covid отделенията.

Духовниците също така ще помажат с осветен елей и ще поръсят със светена вода пациентите и медицинския персонал. Посещения в лечебни заведения предстоят и в следващите два дни, съобщават от Софийската света митрополия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Даниил Видински

Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и благочестието

Непосредствено след големия християнски празник Петдесетница отбелязваме деня на Светия Дух – третото лице на Светата Троица. Църковният празник е и последният преди празника на Всички светии, с който завършва Великденският цикъл. Богослужението днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:10

Дарът на Петдесетница е живот в изобилие

В осмата неделя след Възкресение Христово отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. В този ден Светият Дух – Третото Лице на Светата Троица слиза на земята, за да осени дванайсетте апостоли, събрани на молитва..

публикувано на 23.06.24 в 05:30

Черешова задушница е!

Всяка година в съботата преди големия християнски празник Петдесетница Църквата отбелязва втората за годината Задушница, която народът е нарекъл Черешова задушница, защото винаги съвпада със сезона на черешите. В календара на Българската..

публикувано на 22.06.24 в 05:30